Meeting Lissabon Triangle project

Op 12 en 13 september 2023 waren 3 medewerkers van Vocvo in Lissabon voor de laatste internationale meeting binnen het Triangle Erasmus project. 

Samen met partners uit Nederland en Portugal werd verder gewerkt aan een platform dat een veilige internettoegang voor gedetineerden ikv onderwijs mogelijk zou maken. Ook de Belgische partners van ‘DG EPI, justitie’ en ‘Opgroeien’ waren er opnieuw bij. 

Uit
Foto Triangle 2023
Uit

We brachten een bezoek aan het Education Centre Navarro de Paiva, het Portugese equivalent van onze gemeenschapsinstellingen voor minderjarige (vermoedelijke) delictpleger. Hier kregen we een uitgebreide rondleiding. 

Daarnaast werden de eerste testresultaten vanuit de gevangenissen van Ruiselede en Brugge gedeeld met de brede groep. We hoorden ook waar de andere partners staan en keken verder hoe veilige internettoegang vorm kan krijgen in Vlaamse en Brusselse gevangenissen.     

De pilot wordt verder getest in andere Belgische gevangenissen en de resultaten zullen worden gedeeld op de  ICPA conferentie in Antwerpen. In een eindconferentie in het voorjaar 2024 zullen de bevindingen gedeeld worden samen met alle Belgische partners.  

Meer info over het Triangle project vind je hier.

Uit