Emperors of nothing - Film binnen de muren van de gevangenissen van Vorst

In EMPERORS OF NOTHING filmt regisseur Cédric Gerbehaye zes jaar binnen de muren van de gevangenissen van Vorst, vanaf de grote personeelsstaking tot haar uiteindelijke langverwachte sluiting.

Als bekroond fotograaf voor onder andere National Geographic legt hij er op visueel verbluffende wijze het leven en de menselijkheid vast. Hij wint niet alleen het vertrouwen van de gevangenen maar kreeg ook historische toegang van de  gevangenisdirectie en het kabinet van de minister van Justitie om overal te filmen. Cédric legt de focus op het waarnemen van subtiele details en emotionele nuances.

Het resultaat is adembenemend. Hij laat zien hoe gevangenen, mannen en vrouwen - soms zwanger en jonge moeders - wachten, staan, vechten, werken, bidden, slapen, liefhebben, hopen en opnieuw wachten. Het gevangenispersoneel wordt vanuit hetzelfde perspectief gefilmd: mannen en vrouwen die in zekere zin ook gevangen zitten in een gebouw en een systeem.

Meer info, alsook de trailer vind je HIER

De film won alvast een Special Jury Mention op het Festival des Libertés en is geselecteerd voor het aanstaande Docville festival.

De film zal vanaf 8 mei 2024 vertoond worden doorheen België. 

Uit
Emperors of nothing film
Uit