Bezoek Departement Onderwijs aan de Gevangenis Mechelen

Het team volwassenenonderwijs van het Departement Onderwijs kwam op 5 mei 2023 op bezoek in de gevangenis van Mechelen. Ook medewerkers vanuit OVSG, LIGO, het Agentschap Integratie & Inburgering en het Agentschap Binnenlands Bestuur sloten hierop aan.

Het bezoek had als doel een diepere inkijk te geven in de organisatie van het onderwijsaanbod in de gevangenis. Na het welkomstwoord door het inrichtingshoofd Wim Adriaenssen namen de medewerkers van het lokale onderwijsteam het woord. De onderwijscoördinator gaf een overzicht van de inhoud en het verloop van de groepslessen. Daarna vertelden de leerloopbaanbegeleiders van Leerwinkel Mechelen en Groep Intro over het LIO-project en het belang van individuele leerloopbaanbegeleiding bij gedetineerden.

De beleidscoördinator en onderwijscoördinator namen vervolgens de groep bezoekers mee door de gevangenis en vielen zo ook een Nederlandse les binnen: een groepje cursisten dat samen een Wablieft-boek leest!

Fijn om te zien dat ook Wablieft, de andere deelwerking van Vocvo, aanwezig is binnen de gevangenismuren. Het bezoek werd afgerond met een lunch en verdere uitwisseling op het kantoor van Vocvo.

Uit
Gevangenis Mechelen
Uit