Opleidingen VOCVO - detail

Trefdag Geletterd aan het werk. Brussel, vrijdag 8 november 2019

Verduidelijking

Tijdens deze dag geven we antwoord op de vraag waarom het belangrijk is te investeren in geletterdheidsvaardigheden op de werkvloer of in een traject naar werk. We tonen ook inspirerende praktijken.

Op de arbeidsmarkt wil men optimaal gebruik maken van de talenten van mensen. Men wil er ook hoe langer hoe meer in investeren. Deze focus op talent is een zeer positieve evolutie. Maar sommige mensen ontbreekt het aan voldoende sterke basisvaardigheden om hun talenten echt te kunnen ontwikkelen. Voor deze groep mensen is het belangrijk dat ze ondersteund en gestimuleerd worden om op de werkvloer aan deze basisvaardigheden te werken. Want pas dan kan men optimaal inzetten op hun talenten.

Wie het sowieso al moeilijk heeft met onze snel evoluerende maatschappij en veranderende werkvloeren staat vandaag de dag voor een nog grotere uitdaging: de digitale vloedgolf. Onze samenleving en werkomgevingen digitaliseren razendsnel en wie niet mee kan, valt onverbiddelijk uit de boot. Versterken van basisvaardigheden op digitaal vlak is daarom een essentiële keuze opdat iedereen zou kunnen functioneren en participeren.

Iedereen moet mee investeren in die basic skills.Werkgevers moeten op hun werkvloer leerkansen creëren voor wie niet goed mee kan. Werknemers kunnen zelf het taboe doorbreken en aangeven wat ze nodig hebben. Beleidsmakers moeten opportuniteiten scheppen om efficiënt en effectief aan basisvaardigheden te werken op de werkvloer en in een traject naar werk.

 

Doelgroep

  • Mensen uit het domein van het volwassenenonderwijs én het domein werk samen en inspireert hen.
  • Lesgevers uit de Basiseducatie en de Centra voor Volwassenenonderwijs, sectorconsulenten, vakbondsafgevaardigden, VDAB medewerkers,...

Tijdsinvestering deelnemers

  • vrijdag 8 november 2019 van 9.30 tot 15.30 uur (broodjesmaaltijd inbegrepen)
    • 2 dagdelen

Hoe inschrijven?

Via de inschrijvingstool van de Vlaamse Overheid (link volgt nog)

Wanneer

Locatie

Brussel 

Prijs per deelnemer

Gratis

Inschrijving tot

01-11-2019

Als u zich wenst in te schrijven voor deze opleiding, moet u zich rechts bovenaan inloggen of registreren.