Opinie Klasbak: Wanneer je kot een cel is

Het corona-virus heeft de wereld nog altijd in z’n greep en een groot deel van onze tijd zitten we vast in ons kot om de verspreiding tegen te gaan. Soms lijken we ons zelf ‘gevangen’ te voelen. Het is een situatie die ieder van ons uitdaagt; organisatorisch, praktisch, relationeel, mentaal, financieel … maar we behelpen ons.

Een grote rol in onze corona-proof lifestyle is weggelegd voor digitale toepassingen, hét portaal naar de buitenwereld. Zoals nooit tevoren verloopt communiceren, vergaderen, les geven en volgen, ontspannen, sociale contacten onderhouden, verjaardagsfeestjes, enz. online. We hebben die online toepassingen meer dan ooit nodig.

Maar wat met de situatie in onze gevangenissen? Ook voor gedetineerden valt het contact met de buitenwereld weg. Dat wil zeggen geen bezoek meer, geen lessen meer, geen hulp- en dienstverlening in persona meer. Het gebrek aan digitale alternatieven maakt dat dit niet opgevangen kan worden en illustreert nog maar eens dat onze gevangenissen niet compatibel zijn met de digitale samenleving waarin we met z’n allen leven.

Lees hier het hele artikel!

 

Uit