FUGE in de laatste rechte lijn

Het opleidingstraject functioneel en geïntegreerd werken in de basiseducatie (FUGE in de volksmond) zit in de laatste rechte lijn. Onze 27 deelnemers hebben 4 december met stip in hun agenda genoteerd. Dan presenteren ze namelijk de resultaten van hun authentieke opdracht aan elkaar. Eerst krijgen ze nog drie mooie inspiratiedagen voor de kiezen. Thema's zijn portfolio, projectwerk en functioneel werken in de praktijk.

Ook wij -het opleidingsteam van dienst- zetten de komende maanden onze schouders er nog eens onder. We ronden onze coachingstrajecten af, evalueren samen met de resonansgroep en de deelnemers het voorbije anderhalf jaar en borgen ons concept en onze resultaten. En we kijken vooruit, dat ook. 

Want wat met de toekomst van de FUGE? Zullen onze leraren basiseducatie zich ook de komende jaren kunnen versterken in functioneel en geïntegreerd werken? We proberen er alles aan te doen om dat waar te maken. We geloven namelijk rotsvast in de meerwaarde van deze opleiding. Voor onze deelnemers en voor de kwaliteit van hun lessen. Voor de sector van de basiseducatie. En voor onze cursisten.

Uit