Learning inside out

Loopbaanbegeleiders ondersteunen gedetineerden bij hun leerproces.

ESF logo
Uit

 

Inleiding

Het einde van je gevangenisstraf als gedetineerde gaat meestal gepaard met een gevoel van opluchting maar ook onzekerheid. Vaak ben je te weinig gewapend om te reïntegreren in de maatschappij.

Met het project Learning inside out (LIO) willen we dit voorkomen door op tijd samen te zitten. Leerwinkel gaat tijdens de detentie na welke competenties er zijn bij de gedetineerde en stippelen een persoonlijk leertraject uit. We vragen naar de interesses en vaardigheden om de persoon de juiste info te geven zodat hij of zij zich verder kan ontwikkelen. Soms vraagt dit goedkeuring van het gevangeniswezen en moeten er contacten gelegd worden met opleidingscentra.

Vaak is dit ook goed nieuws voor vrienden en familie éénmaal de keuze is gemaakt. Na de eerste stap van inschrijving volgt al snel de opleiding die kan zorgen voor de nodige erkenning met een diploma. Als het nodig is, wordt de begeleiding door Leerwinkel ook na de vrijlating verdergezet.

Uit

Meer weten over dit project? Dan kan je terecht bij:

  • Projectcoördinator Benedicte De Bock: benedicte.de.bock@vocvo.be
  • Ben je op zoek naar een specifieke medewerker? Alle contactgegevens vind je hier.

Dit project wordt gesteund door het het Europees Sociaal Fonds

Uit
levensloop
Uit

Begin en levensloop

In november 2017 startte het LIO project. Een samenwerking tussen Vocvo en het Huis van het Leren West-Vlaanderen. Deze samenwerking zorgde ervoor dat de dienstverlening van de leerwinkel ook aangeboden werd in de West-Vlaamse gevangenissen.

 

Uit
Top
33-67
Uit
verrekijker
Uit

Lio in de kijker

Er is heel wat interesse in dit project. We zijn al een paar keer aan bod gekomen in artikels, onderzoeken en rapporten. Verder heeft ook de media al aandacht gehad voor 'Learning inside out'. 

Uit
Top
33-67
Uit
Leren netwerk Leerwinkels
Uit

Leerwinkels

Leerwinkels voorzien gratis informatie en begeleiding aan volwassenen die een opleiding, cursus of vorming willen volgen. De volwassene krijgt een overzicht van mogelijke opleidingsverstrekkers. Er wordt ook ondersteund bij de studieoriëntering, aanvraag van een studiebeurs, …

Uit
Top
33-67
Uit
diagram
Uit

Tussentijdse cijfers en resultaten

Wil je een volledig plaatje van de tussentijdse resultaten die we boeken met LIO. We hebben een gedetailleerd rapport waarop je al het cijfermateriaal mooi kan volgen.

Uit
Top
33-67
Uit
BC-Certified-logo_BC-9022_wit
Uit

Kwaliteitscertificaat

LIO wordt gefinancierd door WSE Europa en moet daarvoor een kwaliteitscertificaat behalen. Brand Compliance voerde een audit uit op Vocvo vzw en de LIO werking en reikte ons het BC 9022 certificaat uit.

Uit
Top
33-67
Uit

Partners

Uit
Logo banner LIO provinicies_Banner Website
Uit