FORINER project - afstandsonderwijs voor buitenlandse gedetineerden

Van januari 2016 tot december 2017 was Vocvo de coördinerende organisatie van het Europese Erasmus+-project FORINER. Vocvo en de drie partners van het project hebben de mogelijkheden onderzocht voor het aanbieden van afstandsonderwijs aan buitenlandse gedetineerden in hun moedertaal. Gedetineerden in het buitenland hebben vaak geen toegang tot onderwijs omdat ze de taal niet spreken. 
 
Het project is nu afgelopen. In januari en februari hebben we nog hard gewerkt aan de finale rapportage van de resultaten van het project. We willen Bianca Durkovics, onze projectcoördinator, erg bedanken voor haar inzet en harde werk. 
 
Naast wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd tijdens het project, heeft Vocvo samen met de partners een model ontwikkeld om samenwerking tussen Europese landen te stimuleren. Het model biedt handvatten aan organisaties, beleidsmakers, gevangenissen,… om te werken rond afstandsonderwijs voor buitenlandse gedetineerden. Daarnaast werden ook beleidsaanbevelingen ontwikkeld om afstandsonderwijs aan buitenlandse gedetineerden op de kaart te zetten.
Alle resultaten van het project kunnen geraadpleegd worden op www.foriner.com. 
De resultaten van het FORINER project worden verder verspreid. Vocvo blijft inzetten op het promoten van afstandsonderwijs aan buitenlandse gedetineerden en heeft hiervoor Lise Donckers als contactpersoon aangesteld. 
 
Voor alle vragen met betrekking tot het project FORINER of rond “Distance Education for Foreign National Prisoners”, kan je Lise contacteren via Lise.Donckers@vocvo.be.
 
Datum: 
08/03/2018